Press "Enter" to skip to content

Još jedno opasno mesto za život u Srbiji!

U cilju obilaska i ličnog suočavanja sa sve gorim i opasnijim uslovima za život u Srbiji, delegacija Zelene stranke obišla je Kolubarski okrug. Delagaciju su predvodili predsednik  Zelene stranke, mr Goran Čabradi, generalna sekretarka, Nataša Pjevac i predstavnici omladine. Sa predstavnicima Zelene stranke, građane je obišao i predstavnik organizacije CEKOR, Zvezdan Kalmar.

„Ovo čemu smo upravo svedočili i što smo, što je najbitnije od svega, čuli od žitelja ovog okruga i obližnjih mesta, jeste da je u pitanju jedna ogromna sramota za Srbiju, a prevashodno za ministra zaštite životne sredine, Gorana Trivana. Ovakva sredina nije mesto za život, već izvor raznih bolesti“, izjavio je tokom obilaska terena i razgovora sa građanima Medoševca i Velikih Crljena, mr Goran Čabradi.

„Razmišljam, ako je sada već blizu kraj mandata aktuelnoj vlasti, da iniciram da se Ministarstvo za zaštitu životne sredine i njen Ministar, Goran Trivan, presele i nasele da rade u najzagađenijem delu Srbije, kao što je Kolubarski okrug, pa da vidim da li bi onda nešto preduzeli po tom pitanju? Vodim se logikom, ako mu i nije stalo do građana, valjda mu je stalo do sebe i ličnog zdravlja“, dodao je predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi.

Zelena stranka predložila je izmenu Zakona o planiranju i izgradnji kojim bi se onemogućilo dalje ugrožavanje ljudskih života prilikom eksploatacije ruda i boriće se za to dok se taj zakon ne usvoji, a ljudi iz Kolubarskog okruga ne budu raseljeni.

Stanovnici Medoševca odveli su delegaciju Zelene stranke do pepelišta i na licu mesta pokazali kako izgleda ta, malo je reći, katastrofa. Svakodnevno je sve veći broj obolelih, niko ih ne čuje, a Srbija ne zna za njihov problem. Pitamo se, koliko je ovakvih i sličnih primera u Srbiji za koje se zna, a ćuti se?

Na kraju posete održan je sastanak sa stanovnicima Veliki Crljeni, kako bi se izneli detalji i planovi za dalju borbu za zdrav život građana, koji im je, ponovo napominjemo, obećan Ustavom.

Zelena stranka će i dalje biti na terenu i razgovarati sa našim sugrađanima, nudeći im pomoć. Ovom prilikom apelujemo na sve stanovnike da nas zovu da ih posetimo i ukažu na ovakve katastrofe, kako bismo alarmirali javnost i podnosili Zakone za poboljšanje životne sredine, bolji i lepši kvalitet života svih nas, kao i prijave protiv vinovnika ovakvih krivičnih dela, kada se već Ministarstvo zaštite životne sredine i resorni ministar Giran Trivan ne bave svojim poslom, nego statiraju u Vladi.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *