fbpx Press "Enter" to skip to content

Još jedna akcija Svirni dvaput ako ti je dosta česmovače

Aktivisti Zrenjaninske akcije ZRAK organizovali su i danas, pored Gradske kuće, akciju “Svirni dvaput ako ti je dosta česmovače”.

U saopštenju koje su zatim prosledili noviarima naveli su da su predali i zahteve za informaciju od javnog značaja u kojima traže imena i prezimena, stručnost i kvalifikacije, predjašnja iskustva članova gradonačelnikovog tima koji su angažovani na rešavanju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu i 22 naseljena mesta.

Traže i datume njihovog imenovanja na date funkcije kao i zvaničnu odluku i rešenje o formiranju tima.

Aktivisti su zatražili i specifikacije troškova rada tog tima i zarade članova tima ukoliko su ovo plaćene funkcije i specifikacije poverenih poslova svakog člana tima.

Medju zahtevima je i datum kada će biti sazvana Skupština grada po pitanju usvajanja izveštaja stručne komisije procene vodosnabdevanja i usvajanja stručne procene vodosnabdevanja Zrenjanina.

Podsetili su da je Srbija kao članica Ujedinjenih nacija (UN) glasala za Rezoluciju UN iz 2010. godine kojom se kao ljudsko pravo prepoznaje pravo na pristup čistoj vodi.

“Pravo na čistu vodu predstavlja svetski priznato osnovno ljudsko pravo i stoga se svaka informacija koja doprinosi razotkrivaju razloga za kršenje ovog prava mora smatrati informacijom od javnog značaja”, poručili su oni.

Foto: ZRAK

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *