fbpx Press "Enter" to skip to content

JAVNOST PITA GRADSKU UPRAVU: GDE SU IZVEŠTAJI KOMISIJA I POJEDINI ČLANOVI?

Gradsko veće je na sednici održanoj 19.01.2015 usvojilo Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za izradu godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u gradu Zrenjaninu za 2015, 2016, 2017. i 2018. godinu.

Javnosti nisu dostupni izveštaju o radu ove komisije, pošto je komisija izabrana za period od 2015 do 2018. godine. Taj period je istakao da javnost želi da zna koliko je novca potrošeno na rad ove komisije i iz kog razloga nema godišnjih izveštaja, odnosno zašto nisu dostupni javnosti.

foto: Grad Zrenjanin

Takođe, još jedna stvar za koju je zrenjaninska javnost veoma zainteresovana, jeste činjenica da se Svetozar Stefanov, zamenik predsednika Komisije, ne pojavljuje u javnosti već duži vremenski period, a špekuliše se da je nedostupan javnosti zbog sudskih sporova koji se vode ili su se vodili protiv njega. U korist ovim špekulacijama ide i činjenica da je Stefanov podnosio žalbu Ustavnom sudu  protiv rešenja Osnovnog suda u Novom Sadu, od 5. maja 2010. godine i rešenja Višeg suda u Novom Sadu od 2. septembra 2010. godine. Naravno, ovo ne mora da znači da su špekulacija javnosti tačne, ali mi do gospodina Stefanova nismo mogli doći.

Stefanov, koji je i predsednik Saveta Mesne zajednice Stajićeva, poznat je i po čestim kritikama poljoprivrednika upućenim na račun njegovog rada.

Zrenjaninska javnost želi da zna gde se nalazi Svetozar Stefanov i zbog čega nema izveštaja o radu ove, kao i drugih Komisija. Kao jedan od primera je i rad  Komisije za komasaciju Katastarske opštine Botoš koja punih osam godina nije podnela izveštaj o radu, a u obavezi je da to učini na kraju godine, tačnije da svoj izveštaj preda Skupštini grada na usvajanje.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *