fbpx Press "Enter" to skip to content

Izložba “Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“

Izložba  “Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“  autora Tamaša Salme, biće postavljena od 26. oktobra do 30. novembra 2020. godine u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. 

Izložba predstavlja rekonstrukciju života srednjovekovnih ratnika azijskog porekla, koji su, u dužem ili kraćem periodu, bili prisutni na teritoriji Panonske nizije. Ovom izložbom je obuhvaćen period od ranog srednjeg veka, pa sve do XIV veka, dok je posebna pažnja usmerena na naoružanje i ratničku opremu naroda kao što su Avari i Mongoli. Publici će biti predstavljeno oružje i oklopi drevnih naroda.

Nadležni kustos je Aleksandar Šalamon kustos – arheolog.

Ulaz je slobodan.

O AUTORU

Tamaš Salma iz Kanjiže je temom seobe naroda i prodorom azijskih naroda na prostor Evrope počeo da se bavi pre deset godina. Njegov rad sa još nekoliko entuzijasta, prerasta u formiranje udruženja. Udruženje građana za očuvanje i negovanje kulture “Glas predaka” je osnovano 2019. godine u Kanjiži. Cilj udruženja su negovanje, očuvanje i prenošenje kulture i tradicija drevnih naroda sa posebnim istorijskim osvrtom na izradu i autentično prikazivanje njihovog oružja i oklopa.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *