fbpx Press "Enter" to skip to content

Iz “Net busa” najavljuju nove autobuske linije i autobuse, gradonačelnik razgovore s predstavnicima tog autoprevoznika

Od juče, 10. januara, uvedene su dve nove linije gradskog prevoza u Zrenjaninu, a kako navode u preduzeću “Net bus”, u pitanju su linije broj 3 i 4 i rade u periodu od 6 do 15 časova.

Linija broj 3 sada ima maršrutu Gradnulica – Duvanika i saobraća od tog naselja na severu grada, preko Karađorđevog trga, do centra grada, odnosno Doma učenika, nastavlja ka glavnoj pijaci, naselju “Duvanika” i nazad na Gradnulicu. Autobus saobraća na svakih pola sata.

Druga linija koja je počela sa radom je linija broj 4, koja sada saobraća na relaciji Fabrika stanica – Mužljanska kolonija, dok je u ranijem periodu vodila iz Banatske ulice ka Mužljanskoj koloniji.

Takođe, linija broj 1, koja je od početka pandemije koronavirusa radila dvokratno, ponovo radi po ceo dan.

Ostale linije – 5, 6, 10 i 10a i dalje rade po ceo dan, a cena karte u gradskom prevozu je ostala nepromenjena i iznosi 90 dinara.

Direktor “Net busa” Goran Agramović kaže da su u preduzeću sagledali frekvenciju putnika i ekonomsku opravdanost svih linija i vozila na njima, i u tom smislu nabavili pet manjih vozila, zahvaljujući kojima će se pojačati intenzitet saobraćanja. Ističe da se novim vozilima i linijama izlazi u susret zahtevima građana, ali i ostvaruje racionalnije poslovanje.

Komentarišući navedene informacije, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavljuje i nove razgovore s predstavnicima “Net busa”, s ciljem daljeg poboljšanja javnog prevoza, i podseća da Grad Zrenjanin omogućava povlašćen gradski prevoz za više od deset različitih kategorija naših sugrađana i da se ta praksa nastavlja i kroz javni poziv koji je u toku.
“Korisnici prava Grada Zrenjanina na povlašćen gradski prevoz su naši učenici, osnovci i srednjoškolci, penzioneri i korisnici invalidske penzije, osobe sa invaliditetom, bolesnici na dijalizi, lica sa transplantiranim organima, ratni i mirnodopski vojni i civilni invalidi rata, višestruki dobrovoljni davaoci krvi i davaoci organa. Takođe, Grad može u izuzetnim situacijama doneti i rešenje u pojedinačnim slučajevima i odobriti pravo na povlašćen prevoz i korisniku koji nije obuhvaćen nekom od pomenutih kategorija, a za koje se, na osnovu stručne procene i utvrđenog činjeničnog stanja, smatra da bi bilo opravdano priznati ovo pravo” ističe gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i poziva sve sugrađane koji imaju pravo na povlašćen prevoz da, do kraja meseca januara, podnesu odgovarajući zahtev.

tekst: Grad Zrenjanin