fbpx Press "Enter" to skip to content

Ipak bez prekida u isporuci električne enegrije Gradskoj toplani

Gradska toplana Zrenjanin obavestila je kupce da je jutros, prema usmenom obaveštenju iz JP “EPS Snabdevanje”, stigla informacija da neće doći do prekida u isporuci električne energije.
Iz tih razloga, poručili su iz toplane, rad nastavljaju normalno.


Pre nekoliko dana Gradska toplana saopštila je da je u poslovnom problemu i da će 4. maja ostati bez struje jer prestaje rezervno snabdevanje na kome je bila dva meseca.

Ukazali su da im je 1. marta isticao ugovor, koji su prethodne godine potpisali sa EPS Snabdevanjem, a da su 1. februara pokrenuli postupak nabavke električne energije i da su dobili ponudu koja je bila tri puta veća od one koju je preduzeće dobilo 2021. godine.

Ponuda iz 2021. iznosila je 26 miliona, dok je ovogodišnja iznosila 77 miliona bez PDV-a” i budući da Toplana nije imala dovoljno sredstava koja su planirana za tu nabavku prešla je na rezervno snabdevanje, koje zakonski ne može trajati duže od dva meseca i to znači da će ostati bez struje, koja je od vitalnog značaja za rad.

Iz usmenog obaveštenja koje su dobili od EPS Snabdevanja 4. maja ostaju bez struje, jer prestaje rezervno snabdevanje na kome su bili dva meseca, odnosno onoliko koliko to zakon dozvoljava.