fbpx Press "Enter" to skip to content

INTERVJU: Dino Šaran

Izjavili ste „mi smo ovde samo jedna mala sasvim nebitna vukojebina“ kako smo dospeli dovde?

Dovde smo dospjeli jer nismo poslušali Tita. Znam, to zvuči potpuno démodé ali je istina. Rasparčavanje teritorija i zavadjanje lokalnih plemena su uvjek bile provjerene strategije imperijalista. Još od starog Rima.

Kako su nastale „Štuke“ i koju poruku one nose?

Sastale se lole poslije škole. Neki su svirali zbog curica a mi smo bili oni malobrojni kojima je muzika bila više od puke zabave. Naravno poruka mira I ljubavi je uvjek suštinska ali ima tu još levela.

U vašim tekstovima su razne teme od ljubavi do nekih možda socijalnih tema, kako ljudi reaguju na vaše tekstove?

To trebate pitati ljude.

Novi album neki bi rekli tek četvrti najavljivan je dugo imali smo priliku da čujemo dva singla „Bože zdravlja“ i „Supermarket“ koji su čini se našli na odobravanje publike, a šta nam donosi ostatak albuma?

Tu je treći singl “Bočice” a uskoro će I četvrti. Novi album je uzbudljiva vožnja kroz novo doba u starom  vremeplovu. Devet komada. Za sada.

Ko su vaši uzori i muzički idoli?

    Star sam za idole ali bilo je faca.

Legenda kaže da je Tesla u istoimenoj pesmi Džoni Štulić, da li je to istina ili samo legenda?

Njih dvojica su metafora za posvećenost idealu slobode.Prvi je krotio munje da bi svijet bio slobodniji I svrsishodniji. Drugi je munjama zvao na uzbunu jer su prvog prevarili I izdali.  Doživio je sličnu sudbinu. U ostalom kao i mnogi drugi ali nisam ih mogao strpati sve u pet minuta.

Vaš glas o pravdi za Davida i Dženana se daleko čuo, da li možete da nam približite ova dva slučaja i možda njihov značaj za društveno političku situaciju trenutno u BIH?

Koliko znam očevi ubijenih mladića imaju sve dokaze ali ne postoje tužilaštva koja bi se pozabavila tim ubistvima.

Ni u Federaciji ni u Republici Srpskoj. Razloge za to možete pretpostaviti a više nisu ni tajna. Činjenica da su obojica izgubili živote od strane pripadnika “svog naroda” govori mnogo toga. Mislim da se svjest gradjana polako transformiše iz nacionalne u socijalnu. David I Dženan nisu pali uzalud. Ne damo djecu.

Šta je ugroženije materijalno ili duhovno stanje naroda?

    Tjelo je zdravije što je je bliže gladi. S dušom je  obratno.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *