fbpx Press "Enter" to skip to content

Inspekcija za zaštitu životne sredine ispituje rad kineske kompanije u Perlezu

ZRENJANIN – Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine – Sektor za inspekcijske poslove, je izvršio proveru u kompaniji Feitiansuye u Perlezu, saopšteno je portalu zrenjanindanas.rs.

“U postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, biće preduzete odgovarajuće mere iz domena nadležnosti ove inspekcije, javnost će biti obaveštena o preduzetim merama” – kažu u ovom sekretarijatu.

Pogon za preradu plastike Feitiansuye u Perlezu kod Zrenjanina stvorio je divlju deponiju, zagadio kanal za navodnjavanje njiva, ugrožava crpnu stanicu za snabdevanje vodom celog sela i svakodnevno širi smrad na koji se meštani već godinu dana bezuspešno žale gradskim i pokrajinskim vlastima. U pitanju je kineska kompanija koja je 2018. godine preuzela pogone “Begej-plasta” od dotadašnjeg vlasnika, nemačke kompanije „Eos Matriks” – piše u saopštenju Građanskog preokreta.

Nataša Velemir, poverenik Narodne stranke u Zrenjaninu očekuje da su o ovoj divljoj deponiji obaveštene nadležne službe, po službenoj dužnosti, ako ne ljudskoj obavezi.

“Očekujemo da se istraže sve činjenice ovog zagađenja životne sredine u Perlezu i da se pokrenu svi potrebni procesi, kao i da se o preduzetim merama obavesti javnost” – kaže Velemir.

Comments are closed.