fbpx Press "Enter" to skip to content

INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA

Nije novost da neka institucija u Srbiji odbija da dostavi informaciju od javnog značaja, na razne načine se dovijaju samo da ne dostave tražene infomacije.
Grad Zrenjanin skoro kao po pravilu koristi mogućnost da sa osnovnih 15 dana rok za davanje informacije produži bez obaveštenja na 40 dana. U par primera ćemo vam pokazati kako to funkcioniše kada tražite neke informacije od gradske uprave.
Prva informacija od javnog značaja koju smo tražili datira od 29. aprila 2018 godine, a tražili smo kopiju ugovora sa firmom “Toennies Invest” doo Beograd kao i kopiju bankarske garancije koju je ova firma položila za zakup zemljišta koje je izazvalo dosta problema i nezadovoljstva među građanstvom. Ovu informaciju još uvek nismo dobili i pored intervencije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.
Druga stvar koju smo tražili takođe od gradske uprave je takođe kopija ugovora koji je gradonačelnik Janjić potpisao veoma pompezno a takođe praćeno nezadovoljstvom građana sa Golf klubom “Sava” iz Beograda a tiče se zakupa zemljišta za igradnju golf centra. Ovu informaciju smo zatražili 30. maja 2018 godine, još uvek nismo dobili i pored intervencije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.
Još jedan primer koji e tiče gradske uprave garad Zrenjanina je od 09. jula 2018 godine u zahtevu smo tražili da nam se dostavi podatak koliki su prilivi od naftne rente za 2012,2013,2014,2015,2016,2017 godinu. Za svaku godinu posebno i za svaku MZ posebno. Ovu informaciju još uvek nismo dobili i pored intervencije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.
Dakle nameće se zaključak da svako pitanje o radu vlasti i institucija nailazi na isti zid, ma gde ga postavili.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *