Press "Enter" to skip to content

Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje najnovije huškačke i ultranacionalističke izjave jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića. Pogubna je Jeremićeva retorika koja, bez trunke pijeteta, koristi i zloupotrebljava Jasenovac i njegove žrtve, a sve u svrhu unutarstranačke borbe u Srbiji. Kao dosledna antifašistička stranka, LSV neće dozvoliti Jeremiću ili bilo kome drugome da banalizuje i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora. 

Pošto je sveden na nivo statističke greške u istraživanjima javnog mnjenja, Jeremić veruje da će govorom mržnje prema susednima narodima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima uspeti da ugrabi neki politički poen.
Posebno je moralno neprihvatljivo Jeremićevo takmičenje sa vladajućom partijom u nacionalizmu i uzavreloj retorici. Takvim svojim istupima, koji su duboko antievropski, koji šire mržnju i neprijateljstvo prema susedima, a Srbiju dodatno izoluju i udaljavaju od Evrope, Jeremić pokazuje svu ispraznost samoproklamovane „prave opozicije“, koja ne nudi nikakvu alternativu, već se takmiči sa naprednjacima u nacionalističkim konceptima.

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine 

Milivoj Bešlin

One Comment

  1. Joksim Joksim август 5, 2019

    Dobro je – maske su pale. Nikada nisam bio fan Ligaša, ali sada su naročito nisko pali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *