Press "Enter" to skip to content

Havarija u Jevrejskoj ulici – Ko je kriv?

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” stiglo nam je saopštenje da je građevinska firma koja je u Jevrejskoj ulici izvodila radove na sanaciji krova jedne zgrade oštetila cev javne vodovodne mreže.

Građevinska firma je tokom izvođenja radova na objektu u Jevrejskoj ulici oštetila cev javne vodovodne mreže, zbog čega je centar grada bez vode, kao i ulice u njegovom neposrednom okruženju. Odmah po prijavi kvara ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je izašla na teren i ustanovila da se mesto kvara nalazi ispod krana građevinske firme i da je nophodno ukloniti kran da bi se otpočelo sa radovima na njegovoj sanacijikažu u Vodovodu.

Uklanjanje krana od strane građevinske firme završeno je juče nešto posle 16 časova, nakon čega je ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, uz upotrebu mehanizacije, započela sa iskopavanjem i radovima na otklanjanju kvara.

Međutim ubrzo nakon puštanja vode u mrežu prijavljen je novi kvar, obilno curenje vode sa dela puta gde se nalazila druga „stopa“ krana građevinske firme koja je, ispostavilo se, i na tom mestu prouzorkovala oštećenje cevi vodovodne mreže. Ovo curenje je prouzrokovalo prekid vodosnabdevanja u delu od Jevrejske ulice do parkinga “Prevlaka”.

Postavljanjem toranjske dizalice izvođač radova je u obavezi da da se pobrine da mesto gde će se podići kran može da izdrži težinu dizalice i njeno maksimalno opterećenje, i da će odabrana lokacija omogućiti da kran funkcioniše uz najmanji rizik po radnike i građane. U tu svrhu, izvođač radova mora da imenuje stručno lice da ispita lokaciju i potvrdi da je bezbedna za postavljanje krana i garantuje da se neće desiti materijalne promene pre stvarnog podizanja toranjske dizalice.

Kako saznaje portal zrenjanindanas.rs stručne službe JKP “Vodovod i kanalizacija” neće dozvoliti ponovno postavljanje krana na ovoj lokaciji, međutim nameće se pitanje ko je dozvolio da se ovaj kran težak 46 tona postavi na ovoj lokaciji, kao i to da li će nadležni podneti prijave protiv odgovornih za to što su postavljanjem krana ugrozili instalacije ispod njega.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *