fbpx Press "Enter" to skip to content

Gradski štab za vanredne situacije usvojio prve mere nakon proglašenja vanrednog stanja

Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici, kojom je predsedavao komandant Gradskog štaba i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojio je prve mere nakon proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, a koje će se sprovoditi na teritoriji Grada Zrenjanina, počev od danas, 16. marta.

PROČITAJTE ODLUKU O VANREDNOM STANJU

Odluka-vanredno-stanje_16-03-2020


Janjić je naglasio da se mere donose s ciljem da se sačuva stanovništvo, posebno najugroženije kategorije, kao i sistem zdravstvene zaštite u Zrenjaninu, a da privreda i sve gradske službe, javna preduzeća i ustanove funkcionišu, uz prilagođavanje novonastalim okolnostima. Mere se donose na osnovu procena i ingerencija lokalne samouprave, uz poštovanje svih preporuka Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovida-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koronavirusa.

Na osnovu Odluke gradonačelnika o neophodnim merama bezbednosti i zaštiti stanovništva i materijalnih dobara, Gradska uprava grada Zrenjanina otvara pozivni ili kol-centar, ciljem pružanja informacija za pomoć građanima, kao i koordinacije rada sa mesnim zajednicama.

Brojevi telefona kol-centra su 066-866-0594 i 066-866-0592 i stavljeni su u funkciju.
Kol-centar otvoren je danas do 22 sata, a od sutra svakoga dana od 07 – 22 sata.

Po potrebi će od sutra biti uvedeni i dodatni brojevi telefona.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *