fbpx Press "Enter" to skip to content

Gradska toplana ostaje bez struje

Gradska toplana je u poslovnom problemu i 4. maja ostaje bez struje jer prestaje rezervno snabdevanje na kome je bila dva meseca, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Kako navode, u prethodnom periodu Gradska toplana i njeno rukovodstvo blagovremeno je preduzelo sve potrebne korake kako bi se problemi, sa kojima se suočavaju, bili rešeni na adekvatan način.

Ukazuju d aim je 1. marta isticao ugovor, koji su prethodne godine potpisali sa EPS Snabdevanjem, a 1. februara pokrenuli su postupak nabavke električne energije.

“Tom prilikom dobili smo ponudu od EPS Snabdevanja koja je bila tri puta veća od one koju je preduzeće dobilo 2021. godine, a koja je tada 2021. iznosila 26 miliona, ovogodišnja ponuda iznosila je 77 miliona bez PDV-a” navodi se u saopštenju.

Budući da Toplana nije imala dovoljno sredstava koja su planirana za tu nabavku prešla je na rezervno snabdevanje, koje zakonski ne može trajati duže od dva meseca i to znači da će ostati bez struje, koja je od vitalnog značaja za rad.

“Pravovremeno smo i lokalnoj samoupravi dostavili zahtev za korekciju cena toplotne energije kao i zahtev za izmenu i dopunu Programa poslovanja za 2022. godine kako bismo izmenili plan nabavki i sproveli nabavku struje” naveli su još.

Iz usmenog obaveštenja koje su dobili od JP EPS Snabdevanje 4. maja ostaju bez struje, jer prestaje rezervno snabdevanje na kome su bili dva meseca, odnosno onoliko koliko to zakon dozvoljava.