Press "Enter" to skip to content

GRADONAČELNIK U SUKOBU IZJAVA PO PITANJU ISPRAVNE VODE

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, juče je u toku dana, posle pritiska građana, održao vandrednu konferenciju za medije, koja je bila zatvorena za javnost, ali i pojedine medijske kuće.
Jedina tema je bila zdrava,ispravna pijaća voda u Zrenjaninu. Tačnije, kada će građani dobiti ispravnu vodu za piće?

On nije odgovrio na pitanja koja se tiču izgradnje postrojenja, pojedinih stavki u ugovoru, mešovite komisije i mnoga druga pitanja koja interesuju građane. Gospodin Janjić je izjavio da je pre oko četiri meseca postrojenje pušteno u probni rad, a kao što je obećano, višedecenijski problem Zrenjaninaca, koji se rešava od 1975. godine, biće rešen.

Tada smo rekli da će postrojenje biti pušteno u probni rad, da je dobijena dozvola za probni rad u trajanju od šest meseci i taj termin nije prošao. Rekli smo i tada da će kvalitet vode biti različit, iz dana u dan. Mere se parametri, usaglašava se i rad postrojenja i sistem našeg vodovoda, a kao što se zna, naši su bunari, mi snabdevamo postrojenje za prečišćavanje vode, a posle mi preuzimamo tu vodu i cevovodom koji je vlasništvo grada, odnosno JKP “Vodovod i kanalizacija” snabdevamo sugrađane”naveo je on i dodao da se u javnosti provlače različite spekulacije.

Takođe, moglo se čuti i da zrenjaninci znaju koji su sve problemi pratili probni rad postrojenja, kao i to da se gradonačelnik izvinjava svim građanima.

“Neke od tih informacija nisu dobronamerne i zbog toga sam hteo da informišem javnost da očekujem da će do kraja isteka dozvole za probni rad, a to je sredina juna meseca, sve biti u redu. Prva merenja i merenja parametara vode u samom postrojenju su optimistična, vidimo da postrojenje može da radi, tako da očekujem još malo strpljenja od svih i izvinjavam se svim Zrenjanincima što problem do sada nije rešen, ali znate i sami koji su to sve razlozi bili.”

Vrlo brzo ćemo završiti ovaj posao. Imamo podršku Vlade Srbije i, kao što sam rekao, sredinom juna ističe ta dozvola i ne verujem da će biti produženja roka za probni rad. Verujem i da će u tom roku sve biti rešeno. Znamo da je prečistač na remontu, da se rade analize membrana i reverzne osmoze, a lično sam insistirao od ljudi iz ”Sinerteka” da na svakoj poziciji koja se potrebno da se menja imamo i rezervni deo, jer, kada proglasimo vodu zdravom za piće, ne želim da se desi da nastane problem i da Zrenjaninci zbog toga nemaju pijaću vodu. Dakle, još samo malo strpljenja, jun nije daleko” – kazao je gradonačelnik Janjić.

Ono što je problematično u ovoj izjave je činjenica da građani i stručna javnost ne znaju ništa o radu ovog postrojenja, kao i činjenica da javnost ne dobija analize vode koje se vrše u probnom periodu.

Podsetićemo vas na izjave gradonačelnika na koje se i sam pozvao tokom jučerašnje konferencije.

Obraćajući se brojnim novinarima danas u Gradskoj kući, gradonačelnik Janjić je rekao da se ukidanje zabrane korišćenja vode za piće može očekivati nakon završetka probnog rada koji će trajati 30 dana, a da za to saglasnost treba da da sanitarna inspekcija.

“Proveru kvaliteta vode vršiće isključivo relevantne državne institucije”, zaključio je Janjić.


20.12.2018

Istovremeno, u toku su završna ispitivanja i podešavanja rada opreme i uređaja, a završeno je utvrđivanje liste opreme koja se mora zameniti usled neplaniranog stajanja sa radom.


21.03.2019
Liked it? Take a second to support Redakcija on Patreon!

One Comment

  1. Minja Minja мај 9, 2019

    Lažov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *