fbpx Press "Enter" to skip to content

Gradonačelnik: Poštujte mere protiv širenja koronavirusa kako bismo sačuvali živote i zdravlje ljudi.

Redakcija
Pratite nas
Latest posts by Redakcija (see all)

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u gradu, gradonačelnik Salapura ponovo je uputio apel građanima za poštovanje svih mera protiv širenja koronavirusa kako bi se zaustavilo širenje virusa i sačuvali životi i zdravlje ljudi, ali i zdravstveni sistem u našem gradu.

Govoreći o trenutnoj situaciji direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin Zdravko Ždrale rekao je da je situacija veoma teška i ozbiljna, kao i da je zabeležen stalni trend rasta broja obolelih.

Kako je rekao, prema poslednjim podacima dobijenim iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u gradu Zrenjaninu do sada je obolelo 1.110 ljudi, broj aktivnih je 774, u Novoj Crnji obolelo je ukupno 63 lica, a aktivnih slučaja je 41, u opštini Žitište ukupan broj obolelih je 85, aktivno je 52 slučaja, u opštini Novi Bečej registrovano je 76 obolelih, aktivnih je 50, dok je u opštini Sečanj 38 ukupno obolelih, a aktivnih 22. Brojke su neumoljive i vrlo ozbiljne, sa očekivanom tendencijom rasta – rekao je Ždrale i naveo da postoji stalna koordinacija između zdravstvenih ustanova.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *