Press "Enter" to skip to content

Građani sve zainteresovaniji za učlanjenje u Zelenu stranku, izabrani novi članovi stranačkih saveta

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Sve veći broj građana interesuje se za učlanjenje u Zelenu stranku. Tome su u mnogome doprinele, kako naše prethodne  aktivnosti i prepoznavanje naše stranke kao autentične političke opcije sa jedinstvenim Programom i Zelenim Manifestom, tako i naše zalaganje za pojedinca u Srbiji. – zaključeno je na sastanku Predsedništva Zelene stranke.

U cilju održavanja pozitivnog trenda, ali pre svega u cilju još aktivnijeg i posvećenijeg angažovanja na pitanjima koja su od životne važnosti za građane, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom planu, neophodno je da se postojeće aktivnosti podignu na još viši nivo. Takođe je neophodno da se rad stranačkih tela i odbora još više unapredi angažmanom novih ljudi, sa novim idejama i energijom.

– Zelena stranka danas gradi Srbiju budućnosti. Svaka reka koju odbranimo, svako drvo koje sačuvamo i posadimo, svaki pikavac, kesa ili limenka koju uklonimo garantuju manje otrova u zemlji iz koje jedemo hranu i ove aktivnosti jesu važne, ali je mnogo važnije uspostaviti sistem u kome se to više neće ponavljati. Samo sistemska rešenja, na dobrobit građana i prirode, mogu nam omogućiti razvoj kao društvu. Zato je važno da radimo još energičnije, još hrabrije i još odgovornije. Samo ako na svakodnevnom nivou svi uložimo maksimalnu energiju da sprečimo realizaciju projekata koji mogu dovesti do pogubnih posledica za biljni i životinjski svet i ugroze zdravlje i živote građana, možemo stvoriti preduslove za bolji i kvalitetniji život građana.

Iz tog razloga važno je da se i mi menjamo, i da naši timovi, odbori i stručna tela uključuju nove ljude, najbolje ljude koji će dati rezultat. Ovo nije stranka u kojoj se čeka neko da neko drugi nešto uradi umesto nas.  Samo ako podignemo lestvicu i izazove ne podređujemo sebi, nego sebe izazovima, možemo nas napraviti boljima, a od Srbije bolje mesto za život. – rekao je predsednik stranke mr Goran Čabradi.

Nakon analize rada, sumiranja rezultata i definisanja novih ciljeva i izazova, u skladu sa Statutom i programskim načelima stranke, imenovani su novi predsednici Saveta za zaštitu životne sredine – Miroslav Poznić iz Zrenjanina, Saveta za saradnju sa OCD – Vladimir Antonijević iz Stare Pazove, Biroa za komunikacije – Dragan Apić iz Novog Sada i Političkog saveta – Dušan Lopičić iz Novog Sada. Ujedno su izvršena imenovanja novog člana Izvršnog odbora – Milanka Mišković, kao i imenovanje novih članova i predsednika Disciplinske komisije.

Na sednici Predsedništva iskazana je zahvalnost dosadašnjim predsednicima pomenutih saveta na dosadašnjem angažmanu, ali konstatovano je i da novi izazovi zahtevaju ljude sa novim idejama i novom energijom.

Konstantovano je takođe da je dosadašnji predsednik Gradskog odbora stranke u Novom Sadu Slobodan Cvetković, zatražio da iz privatnih razloga bude razrešen dužnosti. Predsedništvo se zahvalilo Cvetkoviću na dosadašnjem radu, trudu i energiji koje je uložio u rad odbora, koji je ostvario zapažene rezultate, i posle analize uvažilo njegovu molbu, te je predsednik Stranke, u skladu sa Statutom i internim pravilnicima, doneo odluku da se do izborne Skupštine gradskog odbora formira Povereništvo, koje će u narednom periodu koordinirati radom novosadskog odbora. U ovo Povereništvo imenovani su Branislava Jeftić, Dragan Jovanović, Ivana Vujasin i Dušan Lopičić.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *