Press "Enter" to skip to content

Građane muči pritisak, nadležne službe traže opravdanje

Građani pišu pisma, zovu, mole ali stiče se utisak da ne mogu pronaći pravog sagovornika. Već mesecima traje problem sa pritiskom u vodovodnoj mreži ali čini se da je sad najgora situacija.

Kako smo obavešteni od strane JKP „Vodovod i kanalizacija“, u toku je izgradnja četiri nova bunara. Poslednjih dana je smanjen dotok sirove vode prema našem postrojenju, i to u količinama od 10 do 30 litara u sekundi, zbog toga što su tehničke ekipe morale da ugase nekoliko aktivnih bunara. Napominjemo da je u ovom trenutku to jako nepovovoljno za proizvodnju prečišćene vode. Naime, na taj način nam je direktno smanjen kapacitet. Pri tome je rezervoar prečišćene vode u fabrici ograničene zapremine, pa ne možemo da pokrijemo tolike razlike između potrošnje i dostupne vode pokušao je da objasni direktor firme „Gruppo Zillio“ Bojan Dimkić.

Iz “Vodovoda” stiže informacija da je problem u samom prečistaču.

Kao što je poznato, celokupno vodosnabdevanje grada obavlja se preko postrojenja za prečišćavanje pitke vode, odnosno fabrike vode. Iz tog razloga, a zbog velikog broja pritužbi građana na konstantno slab pritisak vode u mreži u proteklih nekoliko dana, JKP „Vodovod i kanalizacija“ uputilo je zahtev odgovornima sa postrojenja za prečišćavanje pitke vode da preduzmu potrebne mere kojima će obezbediti stabilan pritisak vode u mreži i uredno vodosnabdevanje grada. Ukoliko za to nisu spremni, neka o tome hitno obaveste naše preduzećenavodi se u saopštenju JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Dok traje prepucavanje nadležnih, građane interesuje kada će imati stabilno vodosnabdevanje, da li će nadležne službe preći sa saopštenja na dela ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *