Press "Enter" to skip to content

Grad će obezbediti sredstva za dezinfekciju svih škola i vrtića

S direktorima osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove, predstavnicima policije i Zavoda za javno zdravlje su razgovarali doskorašnji zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednik Skupštine Čedomir Janjić.

Ovaj sastanak održan je na inicijativu aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.


Kako bismo obezbedili što bezbedniji boravak dece i zaposlenih u školama, ove nedelje održali smo dva sastanka. Dogovorili smo se da će tokom vikenda, ekipe Javno – komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” obaviti dezinfekciju svih škola i vrtića. Obezbedićemo dovoljan broj maski kako bismo u prve dve nedelje imali jednokratne maske za sve zaposlene, kako u Predškolskoj ustanovi, tako i u školama, ali i za onu decu čiji roditelji nemaju mogućnosti za kupovinu maski – rekao je Saša Santovac je po završetku sastanka.

Naveo je i da će u srednjoj HPTŠ “Uroš Predić” biti šiven određen broj maski, naime, maske će izrađivati učenici te škole, a Grad Zrenjanin će ih kupiti i podeliti svim osnovnim i srednjim školama, kao i Predškolskoj ustanovi.

Dogovorili smo se da Grad Zrenjanin obezbedi sve što bude potrebno, a tiče se sredstava za dezinfekciju za naredni period- rekao je još Santovac.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *