fbpx Press "Enter" to skip to content

Fiskulturna sala u Mihajlovu ozakonjena posle pet godina od svečanog otvaranja

Fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Sonja Marinković” u Mihajlovu kod Zrenjanina ozakonjena je pet godina posle svečanog otvaranja.

“U 2022. godinu ulazimo s važnim zadatkom, da na najbolji način iskoristimo ovaj važan resurs i postavimo neke nove sportske izazove” objavila je direktorka te škole Jelena Jenovai.

Najavila je i da će 17. januara ove godine u 12 sati, ispred fiskulturne sale, biti organizovana svečanost povodom simbolične predaje ključeva fiskulturne sale predstavnicima Djačkog parlamenta i Grada Zrenjanina.

Fiskulturna sala u Mihajlovu svečano je otvorena 17. novembra 2016. godine u sklopu obeležavanja praznika grada Zrenjanina.

Gradnja hale započeta je 2012. godine, a zbog problema u poslovanju izvodjača radova preduzeća “Ratko Mitrović-Dedinje” prekinuta je i ponovo intenzivirana 2015.godine, a u nju je uloženo 38 miliona dinara iz budžeta Grada Zrenjanina.

Upotrebna dozvola nije bila izdata jer je Komisija za tehnički pregled dala negativan nalaz za salu jer nije bila izgradjena u skladu s tehničkom dokumentacijom.

Zbog toga su učenici časove fizičkog tokom leta imali na sportskom terenu u dvorištu škole, a tokom zime u školskom holu.