fbpx Press "Enter" to skip to content

Festival alternativnog zvuka – Zrenjanin zove 09

U Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina večeras će biti održan deveti Festival alternativnog zvuka na kome nastupaju bendovi Uroš i nejaki, Affliction, TBK, Mist, Overdrive i Gazorpazorp.
Festival je svojevremeno pokrenut sa namerom da promoviše stvaralaštvo zrenjaninskih rok muzičara, a ujedno da zrenjaninskoj publici omogući da čuje i najaktuelnije grupe sa alternativne scene…

Festival počinje u 20h.
Ulaz je besplatan.

Raspored nastupa:
20h – Uroš i nejaki
21h – Affliction
21.40h – TBK
22.30h – Mist
23.20h – Overdrive
00.10h – Gazorpazorp

  • Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanina , pokrovitelji: Grad Zrenjanin, PerSu marketi i Kompanija Dijamant AD. Prijatelj festival: KulturKick Creative Productions i udruženje KNAP.

Muzičari vas pozivaju na festival a o svojim bendovima navode sledeće:

UROŠ I NEJAKI
Bend postoji od 2018. godine i u početku su ga činili Uroš Derikrava i Uroš Silaški, nakon godinu dana pisanja autorskih pesama, bendu se priključuje Aleksa Torbica na bas gitari. Godine 2020. bend dobija još svoja dva člana i današnji sastav čine: Uroš Derikrava (vokal i gitara), Uroš Silaški (prateći vokali,klavir, trombon), Aleksa Torbica (bas gitara), Momčilo Momirov (bubanj), i Mihajlo Cvejić (gitara).

AFFLICTION
Affliction je metal bend koji je osnovan decembra 2020. od strane Viktorije i Andree. Upoznale su se preko Interneta jer su shvatile da imaju sličan muzički ukus. Viktorija iz Smedereva koja ima 17. godina i Andrea iz Zrenjanina koja je u tom trenutku imala 14. su izrazile želju da se bave autorskim radom. Snimale su svoju prvu pesmu u saradnji sa Aleksandrom i Emilo (Sigma epsilon, Jenner) i spot u Zrenjaninu, koji je izasao 4. 8. na njihovom Youtube kanalu. Vremenom im se pridružio njihov drug Laci koji svira bass i Milan koji za sada gostuje na pesmi, kao prateći vokal (Bring the fear), koju su i snimale. Prva svirka im je bila u klubu Fest 28. 7.2021. 

TBK
TBK je autorski rokenrol bend iz Beograda koji trenutno živi i stvara u Vojvodini, tačnije u jednom malom gradu na obali Begeja, u kojem pronalazi mir i inspiraciju da završi svoj debi album. Okupljeni oko iste ideje i toliko različiti u svemu Srđan, Aleksandar, Nenad i Nikita spajaju nespojivo i razdvajaju spojeno; prateći trendove, kreiraju muziku koja je tu danas pred vama i koja ostaje zauvek.

MIST
Progresivna rock grupa Mist osnovana je 1997. godine, od starta se bazirala na autorskom radu. Prvi nastup su imali iste godine u Klubu Zanatlija u Zrenjaninu. Potvrdu da su nadobrom putu stigla je 1999. godine kada su pozvani na “Zaječarsku gitarijadu”. Studijski materijal su 2000. godine objavili pod nazivom “Mirror Reflection” i naredne godine objavili za beogradsku diskografku kuću ITMM Records. Sa spotom “Circle Game” gosovali su na RTS-u, TV Metropolis, SOS Kanalu, TV Santos i KTV, kao i na radio stanicama. 2013. godine snimili su sedam novih kompozicija, među njima se izdvojila “This Woman’s Life” u kojoj gostuje Damir Milutinov Čvare, pevač grupe Overdrive.
 
Trenutna postavka benda je:
Tamara Vlaisavljević – Vokal
Slobodan Popović Boban –  Solo gitara
Danilo Vlaisavljević Choda – Ritam gitara
Metodije Trajanovski Meta – Bas gitara
Nenad Stoisavljević Maša – Bubanj

OVERDRIVE

  • Zrenjaninski teškaši.
    Teškaši = glasno, besno, brzo, u glavu, u noge i u stomak.
    Dvadeset i četiri godine je prošla od debitantskog albuma No More Words. Ali ne vidi se kraj… Ni početak… Tu su gde treba da budu. U nešto izmenjenom sastavu i dalje praše zato što žele da praše. Overdrive je oformljen u Zrenjaninu 1994. godine od strane Dragana Midorovića. Od samog početka, bend razvija čvrsti gitarski zvuk, sa prepoznatljivim energičnim vokalom koji postaje ključna karakteristika benda. Njihov prvi album No More Words objavljen je 1997. za nezavisnog izdavača Boa Records. Iste godine, izlazi njihov prvi video za Wake Up You Blind Man (“Probudi se slepi čoveče”) koji nailazi na veliki odziv publike/gledalaca. Njihov drugi album – Everytihing’s Fine (“Sve je u redu”) je izdat za istog izdavača 2000. g. a treći – Movement (“Pokret”) objavljuje PGP RTS 2004. CD sadrži studisjke i koncertne snimke njihovih prethodnih izdanja, a takođe i obradu Madonine “Erotike”. Novi album Explode, izašao je 15. Marta 2018. Ovo je peti album izdat pod etiketom Exita. Album je stvaran u periodo od 2005 – 2010. godine, a producirao ga je solo-gitarista Aleksandar Midorović. Čine ga 10 pesama koje su jedinstvene energije i čistog hevi – zvuka sa karakterističnim tekstovima, koji već čine prepoznatljiv stil “Overdrajva”. Overdrive su učestvovali na velikom broju istaknutih domaćih događaja, a bili su i predgrupa Pro-Pain, Soulfly, Slayer and Korn, od kojih ovaj poslednji smatraju za “ostvarenje svojih snova” nastup, vrhunac karijere. Članovi benda: Damir Milutinov – Ch, Dragan Midorović – Gaga, Aleksandar Midorović – Sambo, Nemanja Konstatinović i Nebojša Mitrović – 4 Eyes.

GAZORPAZORP
Mladi, drčni, bučni! Bend Gazorpazorp je osveženje! Iz Beograda su i  neka su vrsta zuba očnjaka nove alternativne scene okupljene oko Hali gali platforme. U Kulturnom centru Zreksa nikad nisu bili. Vreme je da se to promeni. Mi dobro znamo da su im glavni adut živi nastupi pred oznojanom i šarenom publikom, tako da…