fbpx Press "Enter" to skip to content

“Feitiansuye” planira preradu 8.000 tona plastike godišnje

Pogon za preradu plastike “Feitiansuye” u Perlezu kod Zrenjanina prerađuje 2.000 tona plastike godišnje, a planirana je prerada 8.000 tona. Kako su saopštili, ove godine 90 odsto prerađene plastike je iz Srbije.

Iz fabrike navode i da su, nakon što su otklonjene sve nepravilnosti koje je utvrdila inspekcija za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu, sada sva merenja u dozvoljenim granicama, što pokazuju i izveštaji ispitivanja koje su radili stručnjaci Instituta za zaštitu na radu u Novom Sadu.

“U našem pogonu imamo električni separator plastike, koji zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, uz pomoć električnih čestica sam razdvaja plastiku, a koji malo koja fabrika u okruženju poseduje” navode iz Feitiansuye

Ukazuju i da je u toku ugradnja mini laboratorije za prečišćavanje tehnološke vode i da se završetak radova očekuje do kraja godine.

Osvrnuvši se na negodovanja meštana Perleza i aktivista koji su ukazivali su da su zbog rada tog postrojenja zatrovani voda i vazduh, kao i kanal za odvodnjavanje iz ove fabrike su poručili da se u kanal ispušta samo atmosferska voda koja inače prolazi kroz dva separatora za prečišćavanje vode i koja prema poslednjim analizama zadovoljava sve kriterijume.

Kako navode, u planu je uvođenje dodatnih linija što će omogućiti da u toj fabrici u Perlezu, pored sada zaposlenih 40 ljudi, najviše iz samog sela, omoguće i otvaranje novih radnih mesta.

Kompanija “Feitiansuje” bavi se proizvodnjom proizvoda od plastike i preradom plastike u nekadašnjim pogonima firme ”Begej-plast” iz Perleza, a prilikom potpisivanja ugovora o kupovini te firme, 2018. godine navela je da u prvih godinu dana investirati 500.000 evra, od toga, 180.000 evra u fabriku i oko 350.000 u mašine, a da će zaposliti oko sto lica.