fbpx Press "Enter" to skip to content

Fabrika vode ponovo snabdeva grad, investitor tvrdi da je uloženo dodatnih milion evra

Kako se na zvaničnom sajtu fabrike navodi, vodonabdevanje grada od danas se ponovo vrši preko postrojenja za prečišćavanje pritke vode.

“Kao što smo najavli prilikom gašenja postrojenja u julu mesecu urađene su dodatne prepravke na samom postrojenju i započeta je izgradnja dodatnog rezervoara koji će omogućiti veću količinu prerađene vode i zadovoljti najveću potrošnju u gradu” navode iz Fabrike vode.

Navodi da su partneri Sinerteka – firme sa kojom je najpre potpisan ugovor o usluzi prečišćavanja vode, “Rimon the clear Solutions” i “Avital Water”.


Ukazali su i da su sa naručiocem posla JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin potpisali novi sporazum, kojim su dogovorili rokove za ove dodatne radove i da su, kako se navodi, sa njihove strane svi zadati rokovi ispoštovani i samim tim su se stvorili uslovi za ponovno pokretanje fabrike.

U prethodnom periodu, od kada se promenila vlasnička struktura u fabrici vode, novi vlasnici su uložili blizu miliona evra na unapređenje sistema i proizvodnje, a uspeli su, navode, i da povećaju proizvodni kapacitet i značajno smanje procenat otpadnih voda.

“Kompletna oprema je servisirana i radi se na dodatnom povećanju kapaciteta kako bi mogli da zadovoljimo potrošnju čak i preko 400 litara u sekundi” naveli su još.

Ukazali su da će mediji, kao i svi zanteresovani građani na sajtu fabrike moći da prate obaveštenja kao i analize vode koja izlazi iz fabrike.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *