Press "Enter" to skip to content

Elemirci na ekipnom Prvenstvu Srbije u šahu

Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Trenutno se u Subotici, u hotelu Patria, održava Prva liga Srbije u šahu, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turnir je počeo 22. avgust i trajaće do 01. septembra.

U obe konkurencije se takmiči 12 ekipa. Muško takmičenje se odvija na 6 tabli, dok se u ženskom takmičenju igra na 4 table. Posle 4 odigrana kola u muškoj konkurenciji prva dva mesta dele ŠK Spartak iz Subotice i ŠK Itaka iz Beograda, a u ženskoj je usamljena u vođstvu ekipa ŠK Jelica PEP iz Goračića. Grad Zrenjanin predstavlja ekipa ŠK Naftagas iz Elemira koja već treći put u poslednjih 5 godina učestvuje u elitnom klupskom takmičenju.

U sastavu ŠK Naftagas su velemajstor Ter-Sahakyan Samvel iz Jermenije (rejting 2632), zatim internacionalni majstori Ratković Milovan (2411) i Bodiroga Predrag (2330), FIDE majstori Ratković Miloje (2431), Popov S. Siniša (2440), Budisavljević Luka (2359) i Besedeš Danilo (2249), kao i majstorski kandidat Adamov Ivan (2142) – svi iz Srbije. Ekipa ŠK Naftagas posle 4 kola zauzima 7. mesto sa 2 pobede i 2 poraza (6 bodova) i ima dobre šanse da, u jakoj konkurenciji, obezbedi opstanak u najjačem ekipnom takmičenju u Srbiji.

Foto: privatna arhiva / Danilo Besedeš

Od pojedinačnih rezultata „naftaša“ izdvajamo remi mladog Danila Besedeša protiv velemajstora Milana Zajića (2497) u partiji u kojoj je odigrano 108 poteza.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *