Press "Enter" to skip to content

DSS za izgradnju biciklističko – pešačke staze u industrijskoj zoni Bagljaš – Elemir u gradu Zrenjaninu

GO DSS Zrenjanin predlaže lokolanoj vlasti u Zrenjaninu da u saradnji sa ‘’Javnim preduzećem za urbanizam“ Zrenjanin i firmama u ovoj industrijskoj zoni razmotri predlog o izgradnji biciklističko – pešačke staze na potezu od ugla ulice Meše Selimovića i Ulice 9. Januara prema industrijskoj zoni Bagljaš – Elemir sa desne strane puta gledano iz pravca Ulice 9. Januara. sve do ugla ulice Dragutinovačkog odreda i Milutina Subotina, gde bi celokupna dužina staze iznosila približno 2,6 km.
U pravcu ove industrijske zone svakodnevno prolazi više od 6500 naših sugrađana koji odlaze na svoja radna mesta, dok je broj sugrađana koji cirkulišu na ovom potezu u toku dana sigurno i veći zbog neposredne blizine naselja.
Važno je napomenuti da se u ovoj industrijskoj zoni nalaze krucijalni inostrani i domaći poslodavci koji ukupno zapošljavaju više od 15% od ukupnog broja zaposlenih lica u gradu Zrenjaninu.
Pored činjenice da ovi poslodavci zapošljavaju nezanemarljiv procenat naših sugrađana, važno je napomenuti i da posluju već dugi niz godina i imaju pretenziju daljeg razvoja.
U ovoj industrijskoj zoni nalaze se DAD Drekslermajer Automotive d.o.o; stovarište „Merkur“; Petkus Balkan d.o.o.; Pompea Modital d.o.o.; Mehler Protektiv d.o.o; Farmas Srbija, fabrika betona Eko Gradnja; D.o.o Ekometal – Komerc; kao i proizvodni pogoni koji su u izgradnji firmi „Izolir“ i „UM-ING“.
Cilj izgradnje trotoara i biciklističke staze u ovom delu grada jeste olakšavanje pešačkog pristupa svim navedenim firmama i odlazak naših sugrađana do svojih radnih mesta u prolećno, letnje i delom jesenje doba godine kao i bezbednost svih sugrađana koji se trenutno kao pešaci ili biciklisti kreću automobilskom saobraćajnicom u ovom delu Grada.
U sve gore navedeno možete se i sami uveriti. Kada u jutranjim časovima prođete industrijskom zonom Bagljaš malo je verovatno da nećete ugledati bar nekog pešaka koji korača pored puta u momentu kada prolazite vašim automobilom.
Smatramo da ovo svakako nije glavni infrastrukturni problem i prioritet ‘’Javnog preduzeća za urbanizam“ Zrenjanin, pored mnoštva bitnijih kao što su izgradnja zaobilaznice oko Zrenjanina i rasterećenje teretnog saobraćaja kroz Grad, ali verujemo da izvršna vlast u Zrenjaninu svakako treba da stupi u kontakt sa ovim poslodavcima i razmotri izgradnju staze i obezbedi bolji i sigurniji prilaz njihovim fabričkim krugovima.
Napominjemo da se ova investicija treba ugovoriti na način da jedan deo novčanih sredstava obezbedi grad Zrenjanin dok bi drugi deo trebalo da obezbede upravo ove kompanije kojima je sigurno u interesu da imaju siguran i uređen saobraćajni prilaz.
Predsednik GO DSS-a
Sandić Zoran

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *