fbpx Press "Enter" to skip to content

DSS: Preti li Zrenjaninu urbanistički haos?

Sa jedne strane, imamo pravu ekspanziju izgradnje višespratnica u Zrenjaninu, zgrade niču na raznim lokacijama, i gde im je mesto i gde nije, i time se ugrožava prirodni ambijent u pojedinim delovima grada. Objekti različite spratnosti trenutno se grade u Gundulićevoj, Obilićevoj, Čarnojevićevoj ulici, kao i u ulicama Pavla Aršinova, Patrijarha Pavla i Ive Vojnovića. Da li se pri planiranju i izradi projekata za izgradnju višespratnica vodi računa o zelenoj površini i parking mestima za buduće stanare tih zgrada? Po svemu sudeći ne ili jako malo” – kaže Zoran Sandić iz DSS-a.

Na pomenutim lokacijama gde se grade zgrade naći će se 165 novih stanova, što znači sigurno isto toliko, ako ne i više automobila, a to će u gradu u budućem periodu izazvati dodatni haos u saobraćaju i bezbednom parkiranju. Potrebno je raditi na proširivanju kapaciteta koja trenutno iznose oko 2000 parking mesta, od toga 1500 na tzv. opštim parkiralištima i oko 500 na zatvorenim parkiralištima. Pored toga, veliki parking kod Kulturnog centra je nedovoljno osvetljen, kod stare pijace mesta za parkiranje nisu obeležena, preko puta specijalističke takođe parking mesta nisu obeležena, a i parkira se na šljaci. Danas je pravo umeće i veština parkirati auto na Bagljašu ili Dositeju a o centru grada ne treba govoriti. Ovo sve govori u prilog činjenici da se ni o trenutnim skromnim kapacitetima ne vodi računa, ali se zato uredno naplaćuje parkiranje – piše u saopštenju Demokratske stranke Srbije.


Iz DSS-a najavljuju da će u narednom periodu, u saradnji sa stručnjacima iz ove oblasti, izaći u javnost sa konkretnim predlozima rešavanja ovog problema, jer će u protivnom, ako se nešto ne preduzme, parkiranje automobila u našem gradu biti prava noćna mora za vozače.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *