fbpx Press "Enter" to skip to content

DSS: Obilaznica – I Monti Pajtonovci su postiđeni

Oktobra 2018. tadašnja Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture g-đa Zorana Mihajlović i prvi čovek JP „Putevi Srbije“ g-din Zoran Drobnjak, ozvaničili su početak izgradnje deonice zrenjaninske obilaznica dužine 3,7 km sa mostom preko Begeja. Tada je najavljeno da će ta deonica biti završena za manje od godinu dana. Obećano je da će kompletnu obilaznicu Zrenjanin dobiti za dve do najviše dve i po godine.
Evo prođoše godine, a nemamo obilaznicu, čak ni tada započetu deonicu. A gde je zapelo?
Prvo, glavni izvođač je čuvena firma BAUWESSEN iz Lazarevca. Omiljeni partner Puteva Srbije, poznat po tome da poverene poslove ne završava na vreme, zbog čega su bili u sporu sa gradovima Novi Sad i Pančevo. A očekivalo bi se, po imenu, da poseduju nemačku tačnost, pedantnost i disciplinu. Ipak, to je „uspešna firma“, jer ostvaruje izuzetan profit radeći projekte koji su plaćeni novcem iz državnog i gradskih budžeta.
Drugo, prošle godine u jeku radova, koji su već kasnili više od godinu dana, „iznenada i krajnje neočekivano na trasi deonice su se pojavili DALEKOVODI“. Ovu vrlo retku pojavu su čak i projektanti obilaznice „smetnuli s uma“! To je glavni razlog, kako tvrde nadležni, što deonica neće biti gotova ni do leta 2021.
Sada se čeka da drugo javno preduzeće „Elektromreža Srbije“ reši problem, jer su „nestašni dalekovodi“ njeni.
E pa, gospodo i gospođe nadležni, zar stvarno niste u stanju da išta u ovom našem gradu uradite pošteno, na vreme i valjano. Srbija je zemlja paradoksa , jer kako objasniti činjenicu da se deonica Preljina- Požega DUGAČKA 30,9 kilometara na trasi Koridora 11 završava u roku i gradnja traje nepune tri godine!! Kako je moguće da radovi traju kraće na deonici koja će imati tri tunela,32 mosta i 11 nadvožnjaka od deonice u našoj ravnici bez tunela i nadvožnjaka od svega 3 ,7kilometra. Kako ? Izgleda da je Zrenjanin opet u zapećku, opet manje važan od nekih drugih delova zemlje ili je stvarno najveći problem projektantima pojava dalekovoda ?? Ovom dinamikom će kompletna obilaznica koja je preko potrebna našem gradu biti završena za 20 godina ili će nadležni „shvatiti“ da je Zrenjanin veliki i značajan grad za našu zelju ili ostajemo večno u zapećku i žrtva političkih sukoba ?
Mi zrenjaninci, svedoci smo beskonačne tragikomedije apsurda, koja i tvorce legendarnog „Letećeg cirkusa Montija Pajtona“ ubija u pojam.

U ime DSS,Borislav Gađanski,Zrenjanin,23.03.2012.