Press "Enter" to skip to content

DS: Neistine iz gradske kuće

Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Gradonačelnik je nedavno ugostio ekipu kineske nacionalne novinske agencije, kada je zajedno sa predstavnicima kompanije „Linglong tajr“ predstavio buduću investiciju.

Toliko suštinskih neistina i pokušaja obmana sažeti u jedno saopštenje zaista jeste postignuće, nešto što ne može baš svako, a odbornica Alisa Kockar objašnjava o čemu je, između ostalog, reč: „Gradonačelnik u svom obraćanju navodi da tehnologija zadovoljava sve ekološke aspekte i standarde? Čije, koje? Naše, kineske, evropske? Ako je već gradonačelnik preko noći postao stručnjak i sam se uverio u to, zašto onda baš ništa nije predstavljeno ni odbornicima koji su već godinu dana u potrazi za tim informacijama, niti javnosti koja itekako ima prava da zna? I zašto onda nije urađena strateška procena uticaja na životnu sredinu ili sačinjen bilo koji dokument u kom stručnjaci svojim potpisom, odnosno, svojom karijerom garantuju navedeno?“

Demokrate smatraju da je tek smešno čitati o dodatnim benefitima koji nas očekuju. O kakvoj infrastrukturi je reč? Kakve veze sa kineskim kompanijama ima auto-put koji nam obećavaju već 7 godina? Ili obilaznica koja je već bila počela da se radi, a čiju su izgradnju prekinuli upravo ljudi iz Srpske napredne stranke i sad nam je obećavaju već skoro deceniju? Od sponzorisanja fudbalske super lige Srbije Zrenjanin nije imao baš nikakve koristi, ali će zato od prljave tehnologije i sakrivanja važnih informacija Zrenjanin itekako imati štete. „Upravo zbog takvog neodgovornog, neiskrenog i nezainteresovanog odnosa prema građanima smo i napustili Skupštinu i pridružili se protestima – odavno je već jasno da sadašnja vlast ne radi u interesu građana, već isključivo svom sopstvenom,“ zaključuje Alisa Kockar.

Od memoranduma o saradnji do realne investicije put je dug, a čelnike Srpske napredne stranke barem ništa ne košta da (lažno) obećavaju iste stvari iz godine u godinu, dok većina medija radi posao resavske prepisivačke škole umesto svog posla – istraživanja i izveštavanja. Na kraju, uskoro će izbori, pa možda i ugledamo nešto od obećanog, ali svakako u mnogo drugačijem obliku. Baš kao prečistač vode, biće ovo odlična investicija za one koji su sada na vlasti, a vrlo štetna i izuzetno skupa po građane Zrenjanina.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *