fbpx Press "Enter" to skip to content

Društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering “Konvar” novi je vlasnik “Jugoremedije”

Društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering Konvar doo iz Beograda novi je vlasnik zrenjaninska fabrike lekova Jugoremedija, piše “Danas”.

Kako se u tekstu navodi, oni su Jugoremediju kupili od Investicionog fonda APS, tačnije firme Project one, koja je prošle jeseni kupila fabriku lekova za 3,1 milion evra.

Project one je u međuvremenu oglasio prodaju Jugoremedije za 5,5 miliona evra i bilo je više zainteresovanih ulagača, među njima i novosadska firma Union medik koja je jedno vreme iznajmljivala ovaj pogon i tu proizvodila lekove.

Podaci o novom vlasniku registrovani su u APR-u, a izmene Statuta evidentirane su 14. juna, dok je preuzimanje fabrike nedavno počelo.

Prema saznanjima Danasa, u toku je raščušćavanje fabričkog kruga u Zrenjaninu i priprema pogona. Na pitanja o daljim planovima u firmi Konvar još uvek nisu imali komentar, dok stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić kaže da su počeli ozbilni radovi na pripremi fabrike.

“Ne koristim više kanceariju u Jugoremediji, ali ima još uvek stečajnih obaveza. U toku su dve parnice, sa dvostrano teretnim ugovorima vrednosti preko 200 miliona dinara. To su obaveze stečajne mase, iz koje bi trebalo i zaposleni da se namire” kazao je za Danas Radovan Savić, stečajni upravnik Jugoremedije.

Stečaj u zrenjaninsku Jogoremediju uveden je u decembru 2012. godine a bankrotstvo proglašeno u novembru 2016. godine. Organizovano je 14 prodaja.

Odbor poverilaca je tokom 2017.i 2019. godine dao saglasnost da se prodaja stečajnog dužnika kao pravnog lica obavi metodom neposredne pogodbe. Tek u avgustu 2020. godine Jugoremedija je našla novog vlasnika, kada je kupio investicioni fond za 364,5 miliona dinara i pobedio u nadmetanju.

Kupljena je kao stečajni dužnik i kao pravno lice, nakon čega je Privredni sud u Zrejaninu obustavio stečajni postupak.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *