Press "Enter" to skip to content

Dr Zdravko Ždrale: Situacija u Srednjem Banatu nestabilna

Iznoseći najnovije podatke, dr Ždrale je ponovio da je 10. jun neki granični datum početka drugog “pika” prvog talasa epidemije. Od tada je na teritoriji okruga zabeleženo 158 slučajeva zaraze.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 55 obolelih, a u kućnoj izolaciji je 77 lica. Na prisustvo korona virusa testirano je 2844 lica, a u toku je analiza još 27 uzoraka. U nekoj široj oceni, u okvirima Pokrajine i države, mogu da kažem da je situacija u Srednjem Banatu nestabilna, ali da smo i dalje među regionima u kojima je stanje najpovoljnije, jer broj zaraženih najsporije raste i situacija se drži pod kontrolom. U poređenju s drugim sredinama, u prvom “piku” je Srednji Banat ubedljivo najbolje prošao, a u ovom drugom, još jačem “piku”, je među najboljima. Smatram da nema potrebe donositi nove preventivne mere, ali da ne sme biti bilo kakvog opuštanja i da se do sada donete mere moraju striktno poštovati i sprovoditi, te apelujem na sve građane da se u skladu s tim i ponašaju i zaista budu odgovorni, a posebno apelujem na najaktivniju populaciju, između 20 i 40 godinarekao je dr Ždrale.

Prioritetno je da svi zaraženi budu zbrinuti, u kapacitetima kojima raspolažemo, a to su Kovid bolnica u Zrenjaninu, u koju je pretvorena Plućna bolnica, Infektivno odeljenje Opšte bolnice “Đorđe Joanović” i kovid ambulante u svih pet domova zdravlja na teritoriji Srednjeg Banata. Trenutno nismo u mogućnosti da obavljamo komercijalna testiranja PCR testovima – dodao je još.

Izvor: zrenjanin.rs

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *