Press "Enter" to skip to content

DJB: Podrška građanima u borbi protiv Kafilerije

Udruženje građana “Stop kafileriji” je ušlo u drugi mesec aktivne borbe za ostvarivanje osnovnog ljudskog prava zagarantovanog Ustavom Republike Srbije (čl. 74) i Zakonom o zaštiti vazduha.
Iako im je mnogo obećavano, kako od strane aktuelne gradske vlasti, tako i od bivše vlasti, građani našeg grada nisu udostojeni rešenja ovog višegodišnjeg i akutnog problema. Ipak, subjektivni osećaj građana Zrenjanina kaže da Smrad nikad nije bio brži, jači i bolji. Građanima je prekipelo i otuda njihovo organizovanje radi ostvarivanja prava na čist vazduh. UG “Stop kafileriji” je uradilo dosta pozitivnih stvari za ovih mesec dana, na više frontova, ali se zasigurno izdvaja sve veća podrška građana u protestnim vožnjama subotom. Fotografije sa tih protestnih vožnji šalju nedvosmislenu poruku celokupnoj javnosti: ovo je porodična i građanska borba, nema mesta politici i politikanstvu!

DJB je, za razliku od nekih drugih tradicionalnih stranaka, odlično razumeo tu poruku. Od samog početka dajemo punu podršku borbi UG “Stop kafileriji” i tako ćemo i nastaviti ubuduće, sve dok se problem kafilerije konačno ne reši. Mi nismo, niti ćemo insistirati na preuzimanju bilo kakvih zasluga za uzimanje učešća članova našeg pokreta u ovoj borbi jer su svi oni prevashodno stanovnici grada Zrenjanina, a potom članovi pokreta DJB. Mi smatramo da javni interes uvek mora biti iznad stranačkog interesa i zato ćemo svojim primerom nastojati da dokažemo zrenjaninskoj javnosti da je moguće uspostaviti jedan drugačiji i daleko pristojniji politički ambijent u gradu.

S obzirom na sve navedeno, pokret DJB ovim putem zahteva od gradskih čelnika da konačno pozovu predstavnike UG “Stop kafileriji” na sastanak na kome će saslušati stavove i predloge rešenja problema kafilerije ljudi koji su u poslednjih mesec dana dali veliki doprinos podizanju svesti o značaju ovog problema svojim nesebičnim primerom, neretko se odvajajući od svojih porodica i gurajući u drugi plan svoje privatne poslove i svoj interes. Isti zahtev će budući odbornici pokreta uputiti i na konstitutivnoj sednici Skupštine grada zakazanoj za petak 21.8.2020.

Sada je vreme da se svi solidarišemo i ujedinimo, bez obzira na sve pojedinačne ili kolektivne razlike.
Smrad ne pita za konfesiju, stranačku pripadnost, ideološka uverenja i tome slično. Smrad je beskrupolozan i neumoljiv. Vreme je da Smrad napusti naš grad!

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *