fbpx Press "Enter" to skip to content

DJB: Javna rasprava o Linglongu se pretvorila u farsu

Za javnu raspravu smo se dobro pripremili zahvaljujući i vama dragi sugrađani koji ste nam sugestijama i predlozima pomogli da Studiju o kojoj je trebalo da se raspravlja što bolje sagledamo.

Pošto je sve nagoveštavalo da će interesovanje biti veliko očekivali smo da će se rasprava odložiti ili eventualno preseliti u neki veći prostor. Kada smo se pojavili ispred ulaza u zgradu opštine čekalo nas je neprijatno iznenađenje. Predviđeno je da u salu uđe svega 25 zainteresovanih građana i 5 novinara. Ispred zgrade već se nalazilo više od 60 ljudi.

Ispred ulaza je nastalo komešanje nezadovoljnih građana kojima je rečeno da će predavanje koje je nama namenjeno moći da čuju i oni ali u drugom terminu.

Cilj javne raspravi nije slušanje predavanja autora Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, to može da bude samo uvod. Cilj nije ni obraćanje lokalne samouprave, i to treba da bude samo u uvodu. Cilj javne rasprave je da zainteresovoni građani i stručna javnost iznesu svoje primebe i stavove. Cilj je da te stavove čuju svi zainteresovani i predstavnici lokalne samouprave i predstavnici investitora i mediji.

Ovakvom organizacijom grubo je prekršeno pravo svih zainteresovanih da učestvuju u javnoj raspravi. Uskraćeno im je pravo da iskažu i čuju mišljenja ostalih kroz raspravu jer većina nije mogla da uđe – navodi se u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *