fbpx Press "Enter" to skip to content

Direktor Fabrike vode u Zrenjaninu odbacio izveštaj komisije Vodovoda kao netačan

Redakcija
Pratite nas
Direktor Fabrike vode u Zrenjaninu Bojan Dimkić kazao je da nisu tačni navodi komisije “Vodovoda i kanalizacije” o tome da ta fabrika ne ispunjava nijedan uslov definisan javnom nabavkom, i da je o tom izveštaju obavešten iz medija.

“Koliko sam shvatio iz medija, navodno su zaposleni u JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ sačinili izveštaj koji je vezan za tehničko rešenje iz javne nabavke, medjutim, naš partner u ovom poslu ‘Vodovod’ nije poslao na našu adresu nikakav izveštaj i veoma sam iznenadjen takvim potezom budući da smo do sada zajedničkim naporima išli korak po korak ka rešavanju problema”, rekao je Dimkić agenciji Beta.

Kazao je i da su od “Vodovoda” zatražili da im dostavi izveštaj komisije i da će posle uvida zajedno sa svojim timom izaći u javnost sa ocenom i činjenicama koje će, siguran je, pokazati da Fabrika vode zadovoljava mnogo više od onoga što se moglo čuti u medijima prethodnih dana.

“Smatramo da se trenutna situacija preuveličava zarad medijske atrakcije, što ne koristi ni ‘Vodovodu’ ni nama, a ni gradjanima koji su se u proteklih nekoliko meseci već navikli da im se isporučuje voda za piće koja odgovara svim propisanim standardima”, rekao je Dimkić.

On je ukazao da se u fabrici radi na završnoj fazi otklanjanja posledica havarije i da su o tome obavešteni i “Vodovod i kanalizacija” i Grad Zrenjanin, kao i da će ponovno puštanje u rad postrojenja zavisiti od treće strane – državnih organa i institucija koje su nadležne da procene bezbednost rada postrojenja.

Comments are closed.