Press "Enter" to skip to content

Desničari prete da će sprečiti održavanje tribine u Zrenjaninu

Aktivisti “Srpske stranke Zavetnici” nameravaju da spreče održavanje tribine (ZA)Gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije, koja je najavljena za večeras u 18 časova u zrenjaninskom Kulturnom centru.

Grupa desničara otvoreno preti jednom od najavljenih učesnika tribine – Brajanu Brkoviću i organizatorima tribine, nazivajući ih pogrdnim imenima poput fašisti, nacisti, dukljanci, ustaše i sličnim.

Građanski preokret poziva policiju i tužilaštvo da pomno isprate večerašnju tribinu i obezbede ustavom garantovane slobode kretanja i govora i bezbednost svih njenih učesnika, a da prema onima koji šire nacionalnu mržnju i upućuju pretnje preduzmu zakonom predviđene mere.

Pozivamo i Zrenjanince da masovnim dolaskom na tribinu pokažu da su privrženi slobodi govora, da poštuju svoje goste i da cene raspravu argumentima, a ne pretnjama i etiketama. Govor mržnje nikada i nikome nije doneo dobro, a to se pogotovo odnosi na područja mešovitog nacionalnog sastava kakav je i Zrenjanin.

Današnju tribinu o zagađenju i propadanju Zrenjanina kao paradigmi propadanja cele Srbije organizuju Novi optimizam i Građanski preokret. Sa okupljenim Zrenjanincima trebalo bi da razgovaraju arhitekta Dragoljub Bakić, ekonomista Biljana Stepanović, novinari Aleksandar Milošević i Danica Vučenić, akademik Vladica Cvetković, poljoprivrednik Slavko Vukov, režiser Želimir Žilnik i student Brajan Brković.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *