fbpx Press "Enter" to skip to content

Dečiji kovid centar prestao sa radom

Dečiji kovid centar u Zrenjaninu prestao je sa radom zbog uočljivog pada broja Covid pozitivne dece.
Dečiji dispanzer se vraća na stari režim rada.

Deca se mogu javljati u Školski ili Predškolski dispanzer u zavisnosti od uzrasta, lekar ih pregleda i procenjuje treba li testiranje na Covid ili ne. Poželjno je da se roditelji prvo jave telefonom pre dolaska u slučaju da znaju da je dete bilo u kontaktu sa Covid pozitivnom osobom.

Preventiva Predškolskog dispanzera radi redovno od 17.02.2022. god. Počelo je i zakazivanje predškolske dece za pregled za upis u I razred osnovne škole. Roditelji su obavešteni u saradnji sa Predškolskom ustanovom da pozovu dispanzer i zakažu pregled kod svog izabranog pedijatra.

Od 3.03.2022. Školski dispanzer neće primati bolesnu decu zbog radova na električnoj mereži, već će se sva deca javljati u Predškolski dispanzer. Roditelji koji dolaze bez dece a potreban im je uput, opravdanje, bolovanje i sl. ići će na Preventivu Školskog dispanzera.
“Postoji mogućnost da tokom radova dođe do prekida telefonskih linija te molimo roditelje da se jave na sledeće telefonske brojeve za informacije: 064/827-9396 i 062/804-0365” saopšteno je iz Doma zdravlja.
Planirano je da radovi budu okončani 13.03.2022.