Press "Enter" to skip to content

Da li Gradska vlast daje prednost stranim investitorima, i zašto?

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Stiče se utisak da su čelnici Grada Zrenjanina u pregovorima sa stranim investitorima spremni na mnoštvo kompromisa i da su izuzetno popustljivi, čak do te mere da im traže radnike.

Pisali smo o tome kako se podstiču strani i oni investitori koji se javnosti predstavljaju kao strani, pokušali smo da dobiijemo odgovor na pitanje na koji način neka firma može da konkuriše za podsticajna sredstva i koje su to firme do sad dobile sredstva kroz Program lokalnog ekonomskog razvoja. Odgovor od Gradske uprave nismo dobili.

Upit je poslat 15.januara

Gradska vlast koju predvodi Srpska napredna stranka koristi svaku priliku da u javnost izađe sa informacijama o potencijalnim investitorima ali i pričom o pomoći lokalnim privrednicima. Međutim utisak javnosti pa i lokalnih privrednika je drugačiji, svi se slažu da je ta pomoć samo za odabrane pojedince.

POVEZANE VESTI

Najsvežiji primer ovakvih tvrdnji je primer od 28.januara i tiče se firme
Internacionalna Mehanika SRB (I.M.S.) koja je prema podacima APR-a osnovana u Zrenjaninu 2017 godine i zastupaju je dva državljanja Italije.

Naime Gradska uprava je za potrebe ove firme zvanični sajt Grada stavila u službu oglasnog prostora i time svesno ili nesvesno dala prednost stranoj firmi u odnosu na domaće privrednike.

OGLAS SA SAJTA GRADA ZRENJANINA

One Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *