8

Član Gradskog veća u sukobu interesa!?

Sukob interesa ne mora obavezno da bude korupcija ili prevara. Međutim, ova pojava predstavlja potencijalno nepravično ponašanje.

Situacija koju imamo u Zrenjaninu može da predstavlja sukob interesa, naime član Gradskog veća Slaviša Vlačić je zadužen za resor prosvete, kulture i nevladinih organizacija, dok je supruga gospodina Vlačića 
Snežana Oluški Vlačić obavlja funkciju načelnika Školske uprave za Banat.

Slaviša Vlačić / Snežana Oluški Vlačić

Za učinjen sukob interesa ne postoji direktna sankcija Agencije za borbu protiv korupcije koja samo može da preporuči razrešenje sa funkcije određenog funkcionera i da mišljenje o individualnom slučaju, ali i organi Grada Zrenjanina takođe mogu da reaguju, Skupština koja postavlja na predlog gradonačelnika članove veća može i da na predlog gradonačelnika razreši određenog većnika.

Ukoliko postoji nepravično ponašanje u ovom slučaju izvršna vlast je dužna da to spreči i razreši lica koja su u eventualnom sukobu interesa.

8 Comments

 1. Ovaj bračni par štiti i krije nadilnike u Oš Vuk Karadžić jer i tu imaju interesa. Neljubazni ii nesaradljivi ljudi. Da njegovog sina neko dira drugačije bi razmišljao doticni gospodin.

 2. Znači krši se ustav republike Srbije al samo malo!

  Takodje i prosvetna inspektorica Zorica Pajtašev Babić krši ustav jer vrši nadzor u gimnaziji gde njena ćerka redovno ide u školu.
  Možda toga nije svesna treba je obavestiti.

 3. A imamo i bišu direktorku O.Š. Vuk Karadjić Tanju Pavlović koja je odgovorna za nasilje i diskriminaciju usmerena ka deci i porodicama koja su se usprotivila i uzdigla reč protiv nasilja i diskriminacije.

  Inače nisu ispoštovane Dositejeve liste u ovom slučaju i gospodja dobila punu normu 100 % i gle slučajnosti i njen sin upisao gimnaziju

  Mozda če zajedno i da zavše gimnaziju kad se ovo sve zavši.

  • Nebrinite koliko se zna pokrenute su krivične prijave za bivšeg načelnika školske uprave Banjanina sada savetnik
   u školskoj upravi inspektorku prosvetnu Zoricu Pajtašev Babić bivša direktorka O.Š. Vuk Karadjić Tanja Pavlović učitečjica Snežana Stanišić Kondić pedagog Gordana Arva sadašnja direktorka Vuka Slavica Nadjalin a pre ove funkcije je bila koordinator u :timu za borbu protiv nasilja: kao i clanovi tima i protiv pokrainske inspektorke …. Zato što nisu radili po zakonu i protokolu jer su dopustili nasilje i disktiminaciju iz ličnih svojtava nad decom i njihovim roditeljima i time prekršili Ustav,konvenciju prava deteta , zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju, zakon o roditeljstvu kao i protokol za borbu protiv nasilja.

   PITAM SE KAKO SPAVAJU ?

 4. Za vrsenje funkcije,pred uslov je partijska knjizica,nikako strucnost,obrazovanje,rezultati…
  Za pomenutog gospodina se ne moze reci da poseduje pomenute kvalifikacije,sem partijske knjizice.
  Dok pomenuta gospodja poseduje strucnost,ali su joj rezultati nula,da ne kazem u debelom minusu.

Ostavite komentar