Press "Enter" to skip to content

Čabradi i Jankov: Naš cilj je Srbija u kojoj kroz vodovodne cevi neće teći otrovi

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Jedan od glavnih ciljeva Zelene stranke u budućnosti biće borba da Zrenjaninci dobiju zdravu pijaću vodu. Nećemo dozvoliti da prođu bilo kakva polovična, niti kompromisna rešenja. Zdravljem Zrenjaninaca i njihove dece niko ne sme da eksperimentiše – rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke na konferenciji za novinare održanoj povodom pristupanja stranci Aleksandra Jankova, jednog od najpoznatijih zrenjaninskih boraca za vodu, građanskog aktiviste i novinara, kao i ljudi koji sa Aleksandrom čine tim. 

Čabradi je istakao da će Zelena stranka nastaviti da vodi bitku za ustavnu zaštitu pitke vode, zabranu upotrebe GMO, zabranu gradnje mini hidroelektrana i čišćenje gradova Srbije od smeća. 

Naš interes je bolja Srbija. Zdravija Srbija. Čistija Srbija. Srbija koja će, kad je naslede naša deca, biti uređenije mesto za život. Mesto u kom kroz vodovodne cevi neće teći otrovi, kao što je to danas slučaj. Mesto u kom nas neće ubeđivati da su ti otrovi dobri za naše zdravlje. Aleksandar Jankov, kao osvedočeni borac za zdravu vodu Zrenjanina, kao član Zelene stranke moći će da doprinese poboljšanju uslova života svojih sugrađana – rekao je Čabradi. 

Jankov je istakao da njegovo pristupanje Zelenoj stranci nije odluka koju je doneo preko noći, već da je reč o logičnom sledu stvari, budući da je Zelena stranka partija koja se dokazala na polju zaštite životne sredine i borbi za prava građana. 

Zelena stranka se već godinama dosledno zalaže za rešavanje ključnih životnih pitanja za svakog čoveka i za celu zajednicu. Pošto smo sarađivali na nekim projektima i pošto su jedina stranka koja se iskreno bavi pitanjima zaštite životne sredine, logično je bilo da zajednički interes – zdravlje ljudi, ubuduće branimo zajedno – rekao je Jankov. 

Konferenciji je prisustvovala i pokrajinska poslanica i zamenica predsednika Zelene stranke, Branislava Jeftić.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *