Press "Enter" to skip to content

Bez prečišćavanja vode

Snabdevanje vodom Zrenjanina od prošlog petka više ne ide preko postrojenja za prečišćavanje vode. Kroz slavine sada teče ista ona bunarska voda koja je zabranjena za piće 2004. Vodovod je ponovo preuzeo vodosnabdevanje jer po rečima VD ovog JP, fabrika vode ne preduzima ništa u cilju rešavanja problema vodosnabdevanja (slab pritisak u mreži).

Piše: Aleksandar Korovljev (DJB)

Onaj ko prati naš rad zna da smo ozbiljne sumnje da će postrojenje ikada proraditi kako terba izrazili još 2015. kada je na tenderu za uslugu prečišćavanja pitke vode pobedio konzorcijum koji u toj oblasti nema nikakve reference, koji je bio jedini ponuđač.

U proteklom periodu i parlamentarno kroz Skupštinu grada i vanparlamentarno sami i putem inicijative „Zajedno za vodu“ koju smo samo za tu priliku osnovali, pokušali smo da izdejstvujemo da se o postrojenju koje je za potrebe prečišćavanja vode sagradilo sazna cela istina. Odnosno da o tome ne govore političari već nezavisna stručna komisija.

Istinu zvanično još uvek nije saopštena. Međutim koroz niz neuspelih probnih puštanja i neuspelih pokušaja ukidanja zabrane svako je mogao da zaključi barem u ovom tehničkom delu da postrojenje ne radi kako treba. Teško je poverovati sa vladajuća vaćina, odnosno gradska vlast nije uvidela isto to.

Zašto se tolike godine ne raskida ugovor prečišćavanju vode, već se besomučno i nerezonski troše javna sredstva (narodne pare) kroz: subvencije, donacije, i pozajmice ne bi li se postrojenje osposobilo nije pitanje za nas već za gradsku vlast?

Veoma je malo verovatno da će se za mandata ove vlasti doći do rešenja. Iskustvo nam govori da se ovakvi problemi rešavaju tako da interesi pojedinaca bliskih samom vrhu SNSa budu preči od interesa građana makar se radilo o osnovnim potrebama.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *