Press "Enter" to skip to content

BAGLJAŠ: Stanovnici tvrde nikad gore stanje u ovom naselju

Bagljaš je najveće zrenjaninsko gradsko naselje.

U razgovoru sa stanovnicima naselja Bagljaš čuli smo da, po njihovom mišljenju, stanje u ovom naselju nikad nije bilo gore. Pijaca se, prena rečima meštana, bukvalno raspada, smeća ima na sve strane, trotoari su uništeni, a ulice predstavljaju samo jedan deo problema.

Luna-park, koji je postavljen u dvorištu hrama Vaznesenja Gospodnjeg u naselju Bagljaš, zasmetao je stanovnicima ovog naselja, ali i mesnoj zajednici.

To je zemljište koje pripada crkvi, mi nemamo nikakve ingerencije nad tim prostotom. Niko nije tražio saglasnost od nas, ali da jeste mi ga ne bismo izdali. Ne slažemo se sa tim da se tu postavlja luna-park rečeno nam je u MZ “Sonja Marinković”

Da ovaj zabavni park ne bude jedino što trenutno nervira stanovnike “Bagljaša”  pobrinula se crkva. Naime, neko je u ime i za račun crkve posekao svo drveće koje se nalazilo u crkvenom dvorištu. Pored drveća, kojeg više nema, u krugu crkve ima šuta, smeća, granja…

Čestitajući svim stanovnicima naselja “Bagljaš” srećnu slavu, pre dve godine, Episkop banatski Nikanor rekao je, između ostalog, da je u ovim vremenima potrebno obratiti se Bogu, ali i tradiciji i precima.

Građani sa pravom pitaju ko je naredio seču drveća, da li je to Bog ili je to tradicionalni čin!?

Upućeni smo na još jednu lokaciju koja je centar ovog naseljenog mesta, gde su nam građani skrenuli pažnju na način na koji se gradske službe zadužene za zelenilo odnose prema ovom naselju. U šali kažu da gradske službe seku zeleno da bi posadili kamen i osušeno drveće. Prosudite sami.

2 Comments

  1. igor igor 11 априла, 2019

    Ali ko im je dozvolio tu da se parkiraju??Nisu se sigurno vozili kroz grad i ustekali tu?Jel moguce da Mesna Zajednica nema odgovor??Onda treba menjati predsenika MZ.Ne kazem da je on dozvolio,ali mora da zna sta mu se desava u dvoriste.

  2. Jasmina Jasmina 11 априла, 2019

    Neukost i primitivizam vladaju ! Šta je ostalo od našeg grada! Sramota za sve nas, trpimo tu bagru na vlasti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *