fbpx Press "Enter" to skip to content

Alisa Kockar i Nataša Velemir – Bojkot ili promena odluke

Da li se odluka o bojkotu promenila – da li bojkotujete lokalne izbore?

Alisa Kockar

Demokratska stranka Zrenjanin

Demokratska stranka i dalje čvrsto stoji iza svoje odluke o bojkotu. Uslova za održavanje slobodnih izbora nije bilo ni pre uvođenja vanrednog stanja, a danas o legitimnim izborima više nema ni govora. Kako možete da učestvujete u izborima čiju legitimnost garantuju oni kojima je bilo bitnije da prikupe potpise nego da zaštite građane, koji su medijima zabranili prisustvo na konferencijama za medije, koji su naše zdravstvene radnike (pre)dugo ostavili bez zaštite i tretirali kao potrošnu robu, a starije sugrađane držali nedeljama zaključane? Srbija je i zvanično postala autoritarna država, a Zrenjanin ostao zarobljeni grad u kom vlast više brine o jednom „investitoru“ nego o interesima svih građana i grada Zrenjanina.
Dodatno, postavlja se i pitanje bezbednosti, odnosno, zdravstvenog rizika i sada definitivno nije vreme za nastavak kampanje, niti će u junu biti vreme za izbore. Vreme je za ekonomski oporavak, za vraćanje vlasti u institucije, za oslobađanje medija i za povećani oprez usled pandemije.

Nataša Velemir

Narodna stranka Zrenjanin

Sa prestankom vanrednog stanja, uvedenim na potpuno kriminalan način, politički život bi trebalo da se nastavi tamo gde je zaustavljen pre više od 50 dana.
Za to vreme, dok smo mi bili korektni, usmerivši svu svoju energiju na što bezbolniji prolazak i naših članova i svih drugih građana Srbije kroz tu ozbiljnu situaciju, ostavljajući sve političke različitosti po strani, smatrajući da je važno da se sačuvamo svi, bez obzira na stranačku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost; članovi vladajuće stranke su bili u predizbornoj kampanji, nastavili su sve svoje aktivnosti, koristeći svoj položaj i uticaj na najsramniji način.
Posle ovoga možemo samo da zaključimo da smo ponosni na svoju odluku o bojkotu izbora, donetu još 20. avgusta prošle godine, jer definitivno ne želimo da učestvujemo u ovom sistematskom uništavanju grada. Znamo da će građani Zrenjanina umeti da cene našu doslednost i istrajnost u politici nepristajanja na mrvice koje nam se, kao i građanima koji nisu članovi vladajuće klike, nude za preživljavanje.

One Comment

  1. Zarko Ketenbah Zarko Ketenbah 13 маја, 2020

    ” BOJKOT ILI PROMENA ODLUKE ” ?
    Ovo pitanje je za pravog demokratu UVREDA . Zasto ? Svaki covek koji drzi do svog dostojanstva NE PRODAJE SVOJ OBRAZ (( Potisivanjem ” Sporazuma sa narodom ” smo svojom cascu ( Za vecinu CAST je nepoznanica ) garantovali da necemo odustati od potpisanog , ma koliko nas to kostalo )) !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *