Press "Enter" to skip to content

Akcija čišćenja jezera u centru grada

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Danas su Gradski odbor Zelene stranke i Gradski odbor pokreta Dosta je bilo organizovali čišćenje jezera u centru grada i okoline.

Ova akcija je najavljena kao početak kampanje za podizanje ekološke svesti stanovnika grada Zrenjanina. Akcenat je stavljen na proaktivni princip i na ideju da svako u svojoj okolini treba da učini sve što je moguće i potrebno. Naziv kampanje je “Čista voda, čist vazduh, čist obraz”. Konačni cilj kampanje jeste uspostavljanje svesti o odgovornosti, kako pojedinaca, tako i organizacija za našu životnu okolinu.

Dolazak klimatskih promena je neminovan i naš zadatak je da se pripremimo i minimalizujemo negativne uticaje i troškove koji mogu da nastanu.

Ovaj zadatak važan je, kako na lokalnom nivou, tako i na republičkom“, objasnio nam je predsednik Gradskog odbora Zelene stranke, Aleksandar Jankov. “Osnova života jesu ekonomija i poslovi, ali bez čiste vode i vazduha nema života dostojnog čoveka, tako da je naš prioritet uspostava sistema koji će to omogućiti“, zaključio je Jankov.

One Comment

  1. Smiljana Smiljana август 12, 2019

    Od neceg mora da se krene. Ako ne znate odakle moze za pocetak od kucnog vaspitanja. Ucite da da ne bacaju.Zivim u kraju koji ima traciju, kraju koji je od vajkada bio kraj radnicke klase gde se porodica i vaspitanje vrednovalo.Idite iz ulice u ulicu, zelenilo, maksimalno posadjene i uredjene povrsine, papirica nema, neki dodjos dozvoli sebi da ostavi za sobom, to se pokupi odmah.Zasto ne bi bila to i sira slika grada? Grad nam je musav i prljav, a do ljudi je, ne drugo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *