fbpx Press "Enter" to skip to content

Zeleni u akciji

Zelena stranka počela je akciju podele torbi za kupovinu, u okviru akcije smanjenja upotrebe plastičnih kesa.

Akcija je održana u ponedeljak, 29.10 u ulici Cara Dusana 5 u Zrenjaninu, a nastavlja se 17.11.2018. na istoj lokaciji. Građanima su deljene eko torbe, bookmarkeri i eko hemijske olovke, što je naišlo na veliko odobravanje i pohvalu..

Pored Zrenjanina, akcija se odrzava u još 16 gradova i opština Srbije. Aktivisti Zelene stranke deliće platnene vreće u Kragujevcu, Vranju, Šapcu, Arilju, Ivanjici, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Rumi, Kikindi, u beogradskim opštinama Palilula, Zvezdara, Čukarica, Zemun, Obrenovac i Novi Beograd.

Krajnji cilj akcije jeste ograničavanje upotrebe plastičnih kesa, koje su najčešći uzrok zagađenja životne sredine, pre svega zbog preterane upotrebe. Gotovo bez izuzetka, plastične kese se bacaju u otpad posle upotrebe. Njima su zasuti gradovi i naselja – ulice, parkovi, putevi. Razmere nebrige vidljive su svuda oko nas, dok je njihova razgradnja najštetnija i najdugovečnija po životnu sredinu..

Zelena stranka podseća da je za razgradnju jedne plastične kese potreban ceo milenijum. Mislimo o tome!

Tokom akcije Zelena stranka će edukovati građane da prilikom kupovine koriste cegere i kese napravljene od ekoloških materijala. To je jedan od prvih koraka očuvanja i ozdravljenja sredine u kojoj živimo, i u kojoj će živeti naša deca.

Veliki broj naših građana uključio se u akciju i pozdravio ovaj potez Zelene stranke.

Pozivamo sve zainteresovane da se priključe našoj akciji da očuvamo naše zdravlje i našu planetu, kako zbog nas samih, tako i zbog naše dece koja treba da nastave da vode brigu o našoj životnoj sredini i našoj planeti!

GO Zelene stranke Zrenjanin

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *