Press "Enter" to skip to content

Promocija knjige “Život s idi(j)otima” sutra u Zrenjaninu

Pratite nas
Redakcija
Pratite nas

Latest posts by Redakcija (see all)

Promocija knjige “Život s idi(j)otima”, autora Nenada Marjanovića, poznatijeg pod imenom dr Fric, održaće se u sredu, 19. juna, u Centru “Haus Regina” Žarka Zrenjanina 90 (Zrenjanin).

“Tog dana od 19 časova krećemo sa programom, dakle prvo ide putovanje kroz diskografiju KUD Idijota pa promocija, potpisivanje i fotografisanje a kasnije oko 21h svirace nam Madresi” kažu organizatori ovog događaja.

Moderator događaja je Željko Čačija.

O samoj knjizi, autor kaže: 

Knjiga se bavi diskografski najplodonosnijim djelom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status diljem Balkana, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD Idijote među ikone urbane ljevice u ovom dijelu Europe. ‘Život s idi(j)otima’ je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sustava, uspostavljanju novog sustava, gašenju jedne i uspostavljanju druge države. Knjiga koja je prožeta pričicama iz života jednog rock sastava u vrtlogu rata, priča o ljudima, njihovim karakterima, priča pisana iz garderoba rock klubova, priča koja ulazi iza svijetla pozornice, priča kojom se ne bave povjesničari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno povijesni fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije.

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *